شبنم کرمی- همیشه در رویای خود دوست داشتم مانند سردار سلیمانی باشم. مانند او مردی قدرتمند و مهربان که همه ی مردم مرا دوست داشته باشند و به من احترام بگذارند.
بابا می گوید: «خدا آدم های مهربان را دوست دارد و آن ها را به بهشت می برد.» از خیلی ها شنیدم که سردار چقدر مهربان بوده و بچه ها را خیلی دوست داشته است. پس حتما جای او وسط بهشت است.
یادتان هست که کودکان زیادی در شهادت حاج قاسم سلیمانی غمگین شدند و بی تردید کودکان امروز که آیندهسازان آینده خواهند بود، این اتفاق بزرگ را فراموش نخواهند کرد.
به همین دلیل وظیفه ادبیات کودک و نوجوان برای ثبت خاطرات حاج قاسم سلیمانی و انتقال آن به مخاطبان کودک اهمیت بیشتری پیدا می کند.
خوب است شما کودکان و نوجوانان مهربان و شجاع ایران زمین از حال و روز قهرمانان کشورتان آگاه باشید تا بتوانید راه درست زندگی را بیابید.
پس از شهادت این سردار رشید، تلاشهای مختلفی در حوزههای مختلف هنری، ادبیات و تاریخ شفاهی انجام گرفت.
اما این روزها به مناسبت دومین سالگرد شهادت سردار دل ها، رویداد تولید محتوای «قهرمان من» با هدف معرفی مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی به کودکان و نوجوانان در بستر فضای مجازی در حال برگزاری است.
در نشست فعالان و مربیان حوزه کودک در محل فرهنگ سرای کودک و آینده، به همین مناسبت و به منظور هم افزایی و ایده یابی، با معرفی تعدادی از محصولات، به معرفی سامانه خدمات و محصولات فرهنگی حوزه کودک و نوجوان با موضوع بزرگداشت مکتب حاج قاسم پرداخته شد.
«من کشورم را دوست دارم»
مهدی سلطانی نژاد، عضو ستاد بزرگداشت دومین سالگرد سردار سلیمانی در این نشست با معرفی این سامانه به آدرس mh8.ir اعلام کرد: در گام نخست، ۲۱ خدمت که برای حاج قاسم برنامه داشتند در سامانه ارائه شده است که تا ۲۱۷ خدمت دیگر به طور مستمر قابلیت ارتقا دارد.
در ادامه هدی دامغانی، مدیر گروه قصه گویی «قاصدک» از برنامه این گروه شامل قصه ای ویژه حاج قاسم همراه با آموزش اوریگامی برای حاضران گفت.
پس از آن سارا امیدوار، قصه گوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی در معرفی مهرواره «من کشورم را دوست دارم» که از پوستر آن با حضور ابراهیم زره ساز، مدیرکل این کانون و سیدرضا موسوی، دبیر ستاد بزرگداشت دومین سالگرد سردار سلیمانی در این نشست رونمایی شد، گفت: امسال با توجه به اینکه هدف ما عمیق تر شدن شناخت کودکان و نوجوانان از قهرمان وطنشان بود، به تولید این مهرواره با موضوعات: ایران دوست داشتنی من، سرباز وطن و قهرمان من در گروه سنی کودک و در قالب قصه گویی، نمایش و سرگرمی اقدام کردیم تا خط فکری و منش و وطن دوستی قهرمانان را در ذهن کودکانمان ماندگار کنیم.
زره ساز نیز در ادامه بیان کرد: کودکان و نوجوانان امروز، با هجمه های تبلیغاتی وسیعی روبه رو هستند که ما باید در برابر آن با ابزارهای مناسب، کودکانمان را با هویت غنی و اصیل دینی و تاریخی شان آشنا کنیم.
برای حاج قاسم بودن
حسن سلطانی و خانم حسینی، مدیر و عضو موسسه «بابازی»، فعالان دیگری بودند که قصه و بازی «سیب مهربانی» برای گروه سنی ۶ تا ۸ سال را به مربیان حوزه کودک معرفی کردند.
این بسته خدمتی در قالب قصه گویی، بازی، کاردستی و شعر به موضوع حضور حاج قاسم در مناطق سیل زده خوزستان در کنار کودکان بی پناه آن روزها می پردازد و قصد دارد به کودکان بگوید برای حاج قاسم بودن، حتما نیاز به حضور در عرصه نظامی نیست و در عرصه اجتماعی هم می شود حاج قاسم بود و خاطره خوبی از این کارگاه در نهایت برای کودکان باقی بماند.
گام به گامِ زندگی حاج قاسم
در پایان، امیررضا ماندگار از «باغ فرهنگ» هم با بازی به یادماندنی «قهرمان من» در چهار گام درباره حاج قاسم به معرفی خدمت این موسسه برای گروه سنی کودکان و نوجوانان پرداخت و توضیح داد: بازی قهرمان من بر اساس یک فرآیند کارگاهی طراحی شده است که در اختیار مربیان قرار می گیرد.
این بازی در گام نخست: حل معماست، گام دوم: به دست آوردن ابزار، گام سوم: پیدا کردن و پیاده سازی قطعات و گام چهارم: قرار دادن قطعات در کنار یکدیگر و تکمیل الگویی ۴۰۰ قطعه ای است.
در پایان هم با تکمیل الگوی عکس حاج قاسم، پرده خوانی زندگی او آغاز می شود. این برنامه، کلاسی است و حداقل ۳۰ نفر شرکت کننده دارد.